Sinun, koiran omistajan/ohjaajan, oppiminen on tärkeintä

Koiran koulutus on yksinkertaista, muttei helppoa. Ihmisen toiminnalla on todella suuri merkitys yhteistyön kehittymisessä.

Meillä, ihminen - koira, ei ole suoraan yhteistä kieltä.

Koira oppii ensisijaisesti eleistä ja kokemuksesta minkälainen toiminta tai käytös tilanteessa on kannattavaa.

Hyvä suhde muodostuu yhdessä tekemisestä. Ruokinta hetki on erinomainen tilaisuus rakentaa suhdetta, anna ruoka kädestä, osa ruuasta taskuun ja syödään ulkona esim. hyvän talutinkäytöksen yhteydessä, harjoitelkaa taitoja, vahvista koiran nimeä ( samalla tavalla kun vahvistat "ISTU" sanaa ja tehtävää).

Opi olemaan koirasi tukena ja tarvittaessa ( matalalla kynnyksellä ) hae itsellesi työkaluja koulutuksen ammattilaiselta.

Monessa tilanteessa kun ihminen ( omistaja ) ei tiedä miten toimia, ei ole niitä työkaluja ja taitoja mihin tukeutua, joutuu koira ottamaan tilanteen haltuun. Tällöin koira tekee ne omat ratkaisunsa, oppien tätä kautta että tämä käytös on kannattavaa. Mikä sitten on koiran näkökulmasta  käytöksen hyöty, harvoin miellyttää meitä ihmisiä.

Oma kokemus on jo tuonut sen esille, kun omistaja oivaltaa miten toimia on lähdetty jo sille uuden taidon polulle mikä johtaa parempaan yhteistyöhön.

Ohjeet on yksinkertaisia, muttei helppoja koska sinun tehtävä on myös oppia uutta.

Kun tiedät miten toimia, itsevarmuutesi lisääntyy, koirasi aistii tämän ja on paremmin yhteistyössä kanssasi.

0
Feed

Jätä kommentti