Remmirähjä / ongelmakäytös koulutukset

Käytöksen muokkaaminen/ muuttaminen ei ole temppu vaan elämäntapa muutos

Ei-toivottu käytös, koiran mielestä kannattava <-> ihmisen mielestä kiusallinen jopa hävettävä.

Yleisimmin ei-toivottu käytös kehittyy koiran tarpeesta ratkaista tilanne kun omistaja ei osaa johdattaa koiran käytöstä toivottuun suuntaan.

Kipu on myös yksi käytöksen negatiivisesti vaikuttava tekijä. Siksi on tärkeä käyttää koiraa eläinlääkärin tarkastuksessa, jopa röntgen kuvauksissa, jotta voidaan tarvittaessa hoitaa kivun aiheuttaja. Eläin ei näytä kipua helposti, varsinkin pitkään kehittyneet vaivat jäävät helposti huomaamatta omistajalta.

Yksi klassisimpia esimerkkejä on joka paikkaan taluttimessa vetävän pennun perässä kulkeminen sekä kaikkien vastaantulijoiden fyysinen tervehtiminen taluttimessa. Pennun kasvaessa harva haluaa koiran hyppivän vastaan, kun kyseessä on iso rotu, harva haluaa oman pienemmän koiransa tervehtivän villisti taluttimessa riuhtovaa suurta koiraa vaikka ikää ei vielä ole edes vuottakaan. Tässä kohtaa pentukoira alkaa olla varsin hämillään ja turhautunut, miksi yhtäkkiä ei saa tehdä sitä mitä siihen asti ( useita kuukausia ) oli osa normaalia arkea.

Tässä kohtaa koiralla on jo vahva oppiminen omaan tarpeeseen, sinun tarpeillasi ja tarkoituksella ei ole merkitystä ennen kuin muutat jotain osaa omassa arjessasi. Käytösongelmien muokkaamisessa sinun omistajan on myös sitouduttava tekemään töitä. Kuten henkilökohtaisessa elämäntapa remontissa, koirankoulutuksessa asioita tehdään pienin askelin pitkällä aikavälillä.

Koiran ei-toivottu käytös esim. remmirähjä on oire tai vain yksi osa isommista ongelmista. Kouluttajana minun on pystyttävä kartoittamaan taustaanne, saatava tietoa ja esitettävä kysymyksiä. Koulutuksen ja valmennuksen aikana on tärkeä olla tukenasi myös tapaamisten välillä, jotta harjoituksenne etenevät. Tässä kohtaa sinun oma aktiivisuus ja ymmärrys tehtävästä työstä on suuressa osassa. Kun tulee vaikeita tilanteita yhteydenotto avaa nopeasti solmuja, mutta asian tuominen esille vasta seuraavassa tapaamisessa voi vetää asiat entistä tiukempaan umpisolmuun. Mikäli et ole valmis tai et yksinkertaisesti pysty muuttamaan arjen toimia ( pienin askelin ) ja tekemään päivittäisiä harjoituksia, kouluttajana minulla ei ole kikkaa tai pilleriä millä koiran käytöstä voidaan muuttaa. Omistajana olet velvollinen huolehtimaan koirasi hyvinvoinnista eli sitoudut myös muuttamaan omaa arkea kyseisen koiran tarpeiden mukaan.

0
Feed

Jätä kommentti